Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Vi flaggar för Pride!

2022-08-01

Under Prideveckan den 1-7 augusti hissar Fagersta kommun Prideflaggan för homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera, intersexpersoner, asexuella, aromantiska och alla andra sexualiteter och identiteter som vanligtvis exkluderas av normen.

Prideflaggan vajar på flaggstången utanför Fagersta kommunhus.

 Att kommunen flaggar för Pride är ett beslut antaget av kommunfullmäktige för att visa solidaritet med hbtqia+ personer och med alla som kämpar för att stärka gruppens livssituation och rättigheter!

Fördomar, allmän okunskap och strukturellt förtryck gör att det fortfarande är problematiskt, och för vissa omöjligt, att leva öppet som hbtqia+ person. Här i Fagersta uppger till exempel unga hbtqia+ personer att deras mående är sämre än övriga ungdomars. Detta är inte acceptabelt och något som Fagersta kommun aktivt arbetar för att förändra. Exempel på detta är att det nu finns två jämlikhetsutbildningar skräddarsydda för Fagersta. En som riktar sig till politiker och anställda inom Fagersta kommun och en som riktar sig till föreningslivet i kommunen. Båda syftar till att öka kunskap om och förståelsen för hur strukturer, bemötande och beteenden kan skapa exkludering och ge vägledning i hur en kan gå tillväga för att arbeta i motsatt riktning.  Dessutom finns en jämlikhetsfond som ger stöd till föreningar och organisationer som vill utveckla sitt arbete med jämlikhet.

Happy Pride!