Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Kick off för Närvårdsteam Fagersta!

2022-09-28

Måndagen den 26 september var det Kick off för Närvårdsteam Fagersta och med på dagens Kick off var projektledare och delar av Närvårdsteamets arbetsgrupp.

Sjukvårdspersonal klipper ett gult och blått band.

Fagersta kommun och Region Västmanland har startat ett gemensamt pilotprojekt med mobilt Närvårdsteam. Under år 2023 kommer även Norbergs kommun och Skinnskattebergs kommun att ingå i piloten Närvårdsteam Fagersta.

Närvårdsteamet ska ge en trygg och nära vård i hemmet som är anpassad till individen. Teamet blir ett tillägg för patienter som är för sjuka för att enbart skötas via kommunal hemsjukvård och vårdcentralen och samtidigt för friska för att vårdas på sjukhus. Bedömningen av om en patient ska anslutas till närvårdsteamet görs av teamet. Det kommer även att finnas direktinläggningsplatser på avdelning 1, Västmanlands sjukhus Fagersta, för de patienter som är anslutna till teamet.

Fem personer i sjukvårdskläder

Teamet bemannas av undersköterska, sjuksköterskor och läkare från Västmanlands sjukhus Fagersta och i samverkan med kommunens sjuksköterskor och rehabpersonal. Vård i hemmet förstärkt med läkare förväntas höja vårdkvaliteten och samtidigt minska antalet akuta vårdbesök och återinläggningar på vårdavdelning.