Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Uppdatering: Angående problemen med isen på Västanfors IP

2023-02-02

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund arbetar just nu för fullt med att hyvla ner isen så mycket det går, för att sedan fylla på med hett vattenför att försöka smälta ihop sprickorna.

Spolmaskin på Västanfors IP

Östersunds bandy har haft liknande problem med isen förra året som vi har på Västanfors IP i år. De kom då fram till att pisten blev för dåligt vattnad vid isläggning. Isen blir då inte likformig från stenmjölet och upp till isen och hålrum bildas. När det sedan blir stora temperturväxlingar mellan varmt och kallt kan det bli sprickor när ismaskinen körs.

Pisten bevattnas utifrån och in, från långsidorna, cirka 20 meter i taget. När det blivit hårt på kanterna arbetar man sig in mot mitten och vattnar där. Eftersom isläggningen blev väldigt sen på grund av mildvädret, gick isläggningen kanske lite för snabb och det blev för lite vatten pålagt i mitten eftersom det är bra på kanterna men sprickor i mitten.