Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Bredbandsstöd till Fagersta

2023-02-20

I slutet på förra året fick Fagersta 6,3 miljoner kronor från Post- och telestyrelsens (PTS) Bredbandsstöd för att främja fiberutbyggnad på landsbygden. Utbyggnaden ska genomföras under perioden 2023-2025.

Utrullning av elkabel

- Det är fantastiskt kul att delar av stödert hamnar innanför kommunens gränser. Vår målsättning är att alla som bor och verkar i Fagersta kommun ska kunna delta i det digitala samhället och ett snabbt och stabilt bredband är en grundläggande förutsättning för det, säger Jan Abrahamsson, it-strateg.

- Bredbandsutbyggnad är en viktig del i utvecklingen av infrastrukturen. Det är glädjande att det nu blir möjligt för flera boende på landsbygden att ansluta sig till fibernätet. Ännu ett steg på vägen för att så många kommuninvånare som möjligt får tillgång till stabilt internet, fortsätter Åsa-Märta Sjöström, kommunalråd.

Pengarna går till två projekt inom kommunen och det är Open infra och Skanova som beviljats det aktuella stödet. Skanova AB har beviljats 2,3 miljoner kronor för totalt 76 byggnader, varav 36 fritidshus. Open Infra MidCo AB har beviljats 4 miljoner kronor för totalt 196 byggnader, varav 110 fritidshus.

År 2023 kommer ytterligare 1,3 miljarder kronor att utlysas nationellt.

Mer om post- och telestyrelsens Bredbandsstöd