Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Besök på Holmen

2023-02-27

För ett par veckor sedan besökte våra medarbetare inom LSS daglig verksamhet Holmen, dit daglig verksamhet ska flytta. Det var förväntansfulla medarbetare som fick se lokalerna för första gången, och interiören imponerade.

en grupp människor på en byggarbetsplats

Daglig verksamhet består sammanlagt av cirka tio medarbetare och 15 stödanvändare fördelade på tre grupper. Medarbetarna har själva fått planera hur deras lokaler och rum ska se ut, och fastighetsägaren bygger utifrån deras plan.

Lokalen är ljus och stor, där finns mycket ytor med stor potential, och våra medarbetare tror att det kommer att bli ett lyft för verksamheten.

-Inomhus har vi fått det precis som vi har önskat, säger medarbetarna.

Byggarbetsplats

Här kommer det öppnas upp till en huvudentré men möjlighet att spola av rullstolar med mera.

Varje grupp har varsin del, i varje del finns eget kök och matplats, anpassade rum baserat på deras önskemål, en stor toalett och ett badrum med dusch. Entrén rymmer möjlighet att skölja av rullstolar, samt laddningsmöjligheter för hjälpmedel som går på el.

Ritning

-Vi är förväntansfull, och lokalerna kommer att bli toppenbra, men det här är en stor flytt för våra stödanvändare. Den behöver planeras ordentligt, lokalerna måste vara färdiga med möbler och inredning, och våra stödanvändare måste få en ordentlig inskolning på sin nya arbetsplats. Det kommer att vara en process, och det är viktigt att stödanvändarna och deras behov ligger i fokus, hälsar medarbetarna.

Våra medarbetare kommer att ha en egen ingång, med egna personalutrymmen med litet kök och matrum, badrum och omklädningsrum.

Byggarbetsplats

Inför flytten är det bara utemiljön som oroar, då fastigheten bland annat ligger nära slussen. Fastighetsägaren kommer att fylla upp framför entrén, och där kommer finnas en ordentlig asfalterat yta för bussen att köra av vägen, och lämna av stödanvändarna på ett säkert sätt. Där kommer även att finnas plats för antingen två parkeringar på varje sida, eller inhägnade uteplatser.

En ordentlig riskbedömning av utemiljön kommer att genomföras innan inflytt, liksom vi även gör inför andra förändringar i verksamheten.

Tegelbyggnad