Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Fagersta kommun återupptar utredning kring eventuellt utträde ur Västmanland-Dalarna miljö- och byggnadsnämnd

2023-05-11

Fullmäktige beslutade under år 2022 om reviderat reglemente och samverkansavtal för Västmanland-Dalarna miljö- och byggnadsnämnd, samt att överta beslutsfattande i planfrågor.

Bild tagen uppifrån över Fagersta

Foto: Skogsfolk

Reglementet trycker på att nämnden ska arbeta med kvalitetsarbete gentemot medborgare och näringsliv samt att information, råd och upplysning ska vara en naturlig del av verksamheten. Kommunstyrelsens arbetsutskott har på dagens möte följt upp samverkan inom ramen för Västmanland-Dalarna miljö- och byggnadsnämnd, och resonerar enligt nedan.

En god och tillgänglig service för privatpersoner och näringsidkare, såväl nya som befintliga, är otroligt viktigt för kommunens utveckling. Kommunen tror på samverkan, samtidigt som vi måste ha Fagerstas bästa för ögonen. När kommunen får så många och tydliga indikationer från både invånare och näringsidkare att Västmanland-Dalarnas byggnadsnämnd inte fungerar tillfredsställande och  lever upp till våra förväntningar så måste vi agera. Vi anser oss nödgade att återuppta utredningen kring ett eventuellt utträde ur nuvarande samverkan och titta på möjliga vägar framåt.