Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Årets Fagerstabor är Raili Eriksson och Roland Lindfors!

2023-06-06

För tolfte året i rad har Stiftelsen Gösta Olsson delat ut utmärkelsen “Årets Fagerstabo”. I dag delades priset ut till Raili Eriksson och Roland Lindfors i samband med nationaldagsfirandet på Västanfors hembygdsgård!

Årets Fagerstabor håller i varsin stor check.

Raili Eriksson och Roland Lindfors.

Motiveringen

Raili Eriksson

En eldsjäl som med ett brinnande intresse och stor empati är ett föredöme med sitt engagemang på flera arenor. En eldsjäl du kan hitta ända från Fagerliden i norr till Hembygdsgården i söder. En eldsjäl med ett varmt hjärta som tar sig tid att lyssna och stötta sina medmänniskor.

Årets Fagerstabo värnar om andra människor, involverar ung som gammal och hjälper till genom olika sociala insatser. Insatser som är mycket värdefulla och kommer många Fagerstabor till nytta.

Årets Fagerstabo är Raili Eriksson, som med sitt varma hjärta och stora medmänsklighet gör skillnad för både unga och gamla.


Roland Lindfors

En musikalisk person som sedan unga år ägnat stort engagemang för musiken i Fagersta och som ofta befinner sig på platsen där vi är idag. Här på Fagersta Västanfors hembygdsgård har det dansats många hambor, schottis och polka där musiken är ett viktigt inslag i dansen.

Årets Fagerstabo möjliggör för Fagerstaborna att uppleva glädjen i musikens värld och för på så vis även spelmanstraditionen vidare på spelmanstämmor, buskspel samt andra dans- och musikframträdanden. En spelmanstradition där Vitmoss-Anders låtskatt lever vidare i Fagersta.

Årets Fagerstabo är Roland Lindfors, för sitt mångåriga engagemang inom Fagersta spelmanslag.

Stort grattis till er!