Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Ett utmanande föräldraskap blev ett utvecklande föräldraskap

2023-11-29

Torsdagen den 23 november besökte bloggaren, poddaren och författaren Supermamsen Fagersta. Föreläsningen var populär och runt 75 personer fick ta del av Supermamsens erfarenheter av att vara förälder med barn med Neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF)* och särskilda behov.

Kvinna bakifrån

Föreläsning bjöd på hög igenkänning och en del skratt, men framförallt gav den konkreta tips på olika sätt att få vardagen att fungera för och tillsammans med barn med NPF. Supermamsen berättar inlevelsefullt om vardagen som förälder som hon trodde att den skulle se ut, och som den faktiskt ser ut. Och det ena är inte sämre än det andra, bara annorlunda! Hon berättade att det som började som en berg- och dalbana planades ut, ju mer erfarenhet och förståelse för situationen som hon skapade sig. Ett utmanande föräldraskap ledde till ett utvecklande föräldraskap, och många av de idéer som Supermamsen provat delade hon generöst med sig av, eller som hon själv sa: ”Speciella barn behöver kreativa idéer och speciella lösningar”.

Föreläsningen var väldigt uppskattad, och många besökare dröjde sig kvar för att byta erfarenheter och prata med Supermamsen. En förälder sammanfattade det såhär:

- Har varit på min bästa föreläsning ever, absolut 100 procent igenkänning!

Föreläsningen var ett samarbete mellan Svenska kyrkan Västanfors-Västervåla församling och flera verksamheter inom Fagersta kommun.

*Neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF) är ett samlingsnamn för olika tillstånd som påverkar hur hjärnan och nervsystemet fungerar och hanterar information. De vanligaste funktionsnedsättningarna är adhd, autism, Tourettes syndrom och språkstörning. De olika diagnoserna är närbesläktade och det är vanligt att samma person har flera diagnoser. NPF har du med dig i livets alla skeden.