Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Samverkan för att öka tryggheten inom handeln

2023-12-20

Onsdagen den 6 december bjöd Fagersta kommun återigen in Fagersta, Norbergs och Skinnskattebergs handlare till ett trygghetsråd.

Polis framför personer som tittar

Som ett led i den trygghetsöverenskommelse som Fagersta kommun slutit med polisen och ICA-handlarna så har vi gjort ett omtag när det gäller det gemensamma trygghetsrådet.

Trygghetsrådet är tänkt att vara en plattform för samverkan kring brottsflrebyggande arbeteoch trygghet för dagligvaruhandeln i Fagersta, Norbergs och Skinnskattebergs kommuner. Forumet har formen av frukostmöten som sker fyra gånger per år med olika teman varje gång. Vid detta tillfälle diskuterades vikten av att anmäla alla brott samt polisens koncept Trygg i butik*.

Under mötet diskuterades även aktuella frågor och lägesbilden för de handlare som var på plats. På mötet deltog förutom handlarna från Fagersta kommun näringslivs och turismchef Tobias Back, social hållbarhetsstrateg Annika Hedberg, kommununalråd Åsa-Märta Sjöström samt kommundirektör Karolina Berglund. Från polisen deltog kommunpoliserna eva Lingberg och Anna Larsson.

*Trygg i butik - polisen.se