Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Enterprizegalan återigen en succé!

2024-05-10

Strålande sol, en röd matta, bubbel och ballonger i mängder mötte årets förväntansfulla galabesökare.

Kvällen började med mingel och, för de som ville, fotografering framför galans fotovägg. Därefter intog konferencier Ida-Maria Rydberg, tillväxt- och kommunikationschef i Håbo kommun, scenen och presenterade kvällens första gäst. Wenche Engström från Färna Invest var där för att prata om deras framgångshistoria. Färna Herrgård firar nämligen 30-årsjubileum i år! Och Wenche berättade målande om företagets utveckling, från hennes första besök på platsen då hon ”blev förförd av miljön”, genom satsningar på odling, spa och nya hotellbyggnader på området. På frågan om vad vi på kommunen kan tänka på för att stötta företagare svarade Wenche Engström snabbt: – Förenkling! Det är så otroligt mycket att tänka på och olika instanser. Det borde kunna förenklas, hälsar hon.

Därefter varvades förrätt, huvudrätt och varmrätt med kvällens huvudakt – prisutdelningarna! Bland de lysande stjärnorna på galan fanns företag som har gjort avtryck genom sina banbrytande innovationer, samt entreprenörer vars envisa arbete och engagemang har drivit framgångsrika företag till nya höjder.

Vi vill tacka alla Fagerstas fantastiska entreprenörer för allt ni gör, och givetvis skicka ett stort grattis till kvällens alla vinnare!

Årets nystartade företag

Årets nystartade företag har snabbt blivit stabilt tack vare personen bakom, som också är starkt förknippat med sitt företag. Med ett starkt fokus, målmedvetenhet och ambition har personen fått sitt företag att växa till vad det är idag. Personen har därmed, på kort tid, skapat tillväxt och arbetstillfällen samt hittat en efterfrågad marknad i regionen. En ung entreprenör som verkligen har modet att satsa och förmågan att pricka rätt gör att årets nystartade företag är:

Joanna Lundberg – FNS Städ

Joanna Lundberg har fått pris för årets nystartade företag

Joanna Lundberg vann i kategorin Årets nystartade företag.

Årets marknadsförare

Med en lång historia av företagande har de hunnit testa på det mesta inom marknadsföring. Att våga släppa kontrollen till en ny generation och testa nya saker tyder på en modig och utvecklande affärsstrategi. Årets marknadsförare har tagit sitt uppdrag i företaget på största allvar genom att sälja in sin nisch i nya medier, på ett noggrant, attraktivt och säljande sätt. Det är med stolthet att Sveriges äldsta möbelbutik med dess yngsta generation tilldelas pris som årets marknadsförare:

Fanny Ludvigsson – Ludvig Petterssons Möbelaffär AB

Fanny Ludvigssons pappa Mikael Ludvigsson tar emot priset som årets marknadsförare

Fanny Ludvigssons pappa, Mikael Ludvigsson, tar emot priset som Årets marknadsförare.

Årets hållbara företag

Med ett starkt fokus på elektrifiering inom sin genre hoppas företaget kunna fasa ut de icke miljövänliga produkterna på sin marknad. Då företaget har kopplat grepp om den internationella marknaden, med eget patent i såväl Europa som USA, finns goda förhoppningar om att lyckas att göra världen mer miljövänlig. Från ”lilla” Fagersta är de ett föredöme som siktar på den stora marknaden vilket gör att årets hållbara företag är:

Kalle Andersson – Robotic Lawn Care Sweden

Kalle Andersson tar emot priset som årets hållbara företag

Kalle Andersson tar emot priset som Årets hållbara företag.

Årets ambassadör

Årets vinnare är en ambassadör som verkligen knyter ihop det lokala näringslivet med Fagersta som kommun. Med en ödmjukhet och stort hjärta för sin stad jobbar denna person såväl bakom som framför kulisserna, alltid med ett leende. Det finns många frågor som berör och engagerar årets ambassadör. För att göra Fagersta mer attraktivt strävar denna person efter att bygga en lokal stolthet. Han sätter därmed Fagersta i fokus. Årets ambassadör är:

Anders Ericsson

Anders Ericsson erhåller priset som årets ambassadör

Anders Ericsson erhåller priset som Årets ambassadör.

Årets unga företagare

Dessa företagare valde Bergslagen och lyckades hitta ”sitt” hem. Där har de nu byggt upp ett stabilt företag på kort tid, vilket är ett privilegium för platsen. Det var just tillfället, känslan för orten och en idé som triggade igång modet att våga ta steget. Nu har de blivit en viktig och etablerad aktör i området och fortsätter att modigt satsa på det de tror på och har en god känsla för. Dessa två unga tjejer är förebilder för sitt nytänkande, sitt mod och sitt sätt att förvalta en av Norbergs mest kända platser. Årets unga företagare är:

Ellen Pålsson och Evelina Rönnung – Abrahamsgården

Ellen Pålsson och Evelina Rönnung har tagit emot priset som årets unga företagare

Ellen Pålsson och Evelina Rönnung har tagit emot priset som Årets unga företagare.

Årets företagare Norberg

Med ett långt och troget företagande har denna person engagerat sig för sin kommuns bästa samt för att underlätta för branschen. Personen ser det breda perspektivet, från den utsatta människan till näringslivets del och påverkan på samhällsutvecklingen. Det gör årets företagare och dess engagemang till ett föredöme för såväl branschorganisationen som det lokala näringslivet. Årets företagare i Norberg är:

Martin Lindén – Ica Gruvhallen i Norberg

Martin Lindén får priset som årets företagare i Norberg

Martin Lindén får priset som Årets företagare i Norberg.

Årets företagare Skinnskatteberg

Med ett livslångt företagande så har de genom sitt multinationella företag satt Skinnskatteberg på kartan. Företagandet har gått från klarhet till klarhet och de har utvidgat sitt företagande till fler branscher. Genom sitt engagemang och modiga företagande har de skapat tillväxt och gjort skillnad för såväl den enskilda som för kommunen. Det är med stolthet vi presenterar en av Sveriges främsta företagare som årets företagare i Skinnskatteberg:

Gerald och Wenche Engström – Färna Invest

Wenche Engström tar emot priset som årets företagare i Skinnskatteberg

Wenche Engström tar emot priset som Årets företagare i Skinnskatteberg.

Årets företagare Fagersta

Denna person är tredje generationens företagare och har därmed entreprenörskap i såväl fostran som i blodet. För att stärka sin konkurrenskraft och för att möta framtidens utmaningar har personen gjort stora investeringar och satsningar i sitt företag. Att göra affärer och stärka varandra i samverkan gör att denna person inte bara är en god företagare, utan ser till samhällets helhet och tillväxt. Personen engagerar sig dessutom stort som smått i olika samhällsviktiga forum för att stärka det lokala företagandet. Det gör att årets företagare är en stor förebild för Fagersta. Årets företagare i Fagersta är:

Björn Segerström – Karl Segerström AB

Björn Segerström tar emot priset som årets företagare i Fagersta

Björn Segerström är Årets företagare i Fagersta.

Folkets pris

Framröstad som vinnare av Folkets pris:

Henrik Rydberg – Svenska kyrkan

Henrik Ryberg vann folkets pris

Henrik Ryberg vann Folkets pris.