Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Nedskräpning och skadegörelse på näridrottsplatsen i Kolarbyn

2024-05-23

Näridrottsplatsen i Kolarbyn är vår mest aktiva spontanidrottsplats som nyttjas av många barn- och unga dagligen från april till slutet av oktober.

Sönderbrutet fäste

Fagersta kommun genom Fritidsbanken Fagersta sköter underhållet av näridrottsplatsen tre gånger i veckan för att erbjuda en så trevlig upplevelse som möjligt för besökare och höja attraktionsvärdet för platsen.

Det är därför väldigt tråkigt att konstatera att platsen under en längre period utsatts för en ökad grad av skadegörelse och omfattande nedskräpning.

Sargen har på flertalet ställen brutits loss, basketkorgar, målburar, konstgräset och bänkar/sittplatser har förstörts.

Städningen på planen tar längre och längre tid, med konsekvensen att mer personaltimmar och förbrukningsmaterial krävs för att hålla planen och platsen i gott skick.

Kostnaderna för att åtgärda efter skadegörelse, och ökade kostnader för drift, är inte hållbart i längden och om Fagersta kommun ska kunna fortsätta hålla planen i ett spelbart och gott skick krävs en förändring.

Vi uppmanar alla som nyttjar platsen, och föräldrar till barn som nyttjar platsen, att prata om vikten av att inte förstöra eller skräpa ned på eller omkring området.

Med förhoppning om ökad förståelse för våra gemensamma platser i Fagersta kommun.