Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Prisutdelning för Din idé 2024!

2024-05-30

Igår onsdagen den 29 maj så var det prisutdelning för Din idé, vår medborgarbudget för unga.

Gruppbild på vinnarna

Unga mellan 13-20 år har fått lämna in förslag på aktiviteter för unga som ökar psykiska hälsa och trygghet i Fagersta därefter har samma målgrupp fått rösta på de förslag de gillat bäst.Det är fjärde året vi arbetar med Din idé och i år fick vi in 27 förslag varav 15 godkändes och gick vidare för röstning som pågick under hela maj månad. I år har 309 personer röstat vilket är rekordmånga och det är fem förslag som kommer kunna genomföras.

Projektledare Aya Elturk inledde prisutdelningen med att hälsa alla välkomna, därefter tog Annika Hedberg, social hållbarhetsstrateg, och berättade kort om konceptet Din idé.

Kommunalråd Åsa-Märta Sjöström fortsatte med en kort bakgrund till beslutet om att tillsätta medel till en medborgarbudget för unga, och avslutningsvis delade kommundirektör Karolina Berglund ut blommor till de vinnande bidragen.

Så vi säger stort grattis till följande förslag och förslagslämnare!

Glow in the dark bio- Noah Tesfaabib

En mysig kväll med utomhusbio, det ska bjudas på popcorn och dricka samt att det ska finnas varma filtar. Vi ska även ha glow stick tema.

Late night at Eskiln - Nada Polic

Aktivitetsdag på Eskiln där man i början av dagen kommer bland annat kunna åka wakeboard, fika, spela olika sporter och aktiviteter. Senare på kvällen kommer vi att ha musik, mat och tävlingar.

Aktivitetsdag - Lana Abdulrahman och Marya Elturk

Vi vill under Våryran hämta en omtyckt artist som ska sjunga och göra aktiviteter med ungdomarna. Vi vill även bjuda på fika.

Sportturneringen - Omar Akil, Mohammed Abdalbadet och Noah Tesfaabib

Vi vill ha en turnering med fem olika sporter där man tävlar i sporter där man kör både i lag och ensam men målet är att samla poäng för att vinna hela turneringen.

Man får själv bestämma vilka sporter man vill tävla i.

Dessa sporter kommer vi att tävla inom:

  • Basket
  • Fotboll
  • Innebandy
  • Padel
  • Volleyboll

Kockarnas mästare - Nada Polic

Jag vill ha mattävling som ska pågå i flera dagar. Unga som är intresserade av att laga mat ska få chansen att välja mellan redan utvalda recept och tävla i olika kategorier. Vi hyr ett kök och alla får priser.