Länk till startsidan för Fagersta

Fagersta.se

Öppna mobilmenyn

Årets Fagerstabor är Emina Efendic och The Hives!

2024-06-06

För trettonde året i rad har Stiftelsen Gösta Olsson delat ut utmärkelsen “Årets Fagerstabo”. I dag delades priset ut till Emina Efendic och The Hives i samband med nationaldagsfirandet på Västanfors hembygdsgård!

Emina Efendic flankerad av Pelle och Niklas Almqvist, två av medlemmarna i The Hives

Emina Efendic flankerad av Pelle Almqvist och Niklas Almqvist, två av medlemmarna i The Hives.

Motiveringen

Emina Efendic

En osjälvisk person som skapat en trygg och inkluderande plats för ungdomar att växa och utvecklas på. Med ett varmt leende och omtänksamhet sprider Årets Fagerstabo glädje och trygghet bland dem som behöver det som mest.

Men Årets Fagerstabo är inte bara en trygghet för våra ungdomar utan även en förebild och en eldsjäl för samhället. Genom sitt brinnande intresse och outtröttliga engagemang har Årets Fagerstabo hjälpt flera utsatta grupper att känna sig sedda och stärkta med en unik förmåga att identifiera och möta behoven hos andra.

Årets Fagerstabo är Emina Efendic, som genom sitt engagemang, sin tydlighet och sitt varma hjärta har bidragit till en stor skillnad i människors liv.

The Hives

Årets Fagerstabo är inte bara en ikonisk rockgrupp, de är också stolta ambassadörer för sin hemstad, Fagersta. Genom åren har de spridit glädje och energi till fans över hela världen, samtidigt som de alltid har hållit Fagersta nära sina hjärtan.

Med sin musik och attityd har Årets Fagerstabo satt Fagersta på kartan och inspirerat en hel generation. Deras framgångsrika karriär och internationella rykte har tagit ny fart i och med förra årets nysläppta album och årets turné i Nordamerika och Europa.

Årets Fagerstabo är The Hives, för sin enastående musikkarriär
och sitt starka stöd till sin hemstad.

Stort grattis till er!